اشنایی با نشانگر رنگی تغذیه ای

اشنایی با نشانگر رنگی تغذیه ای

 همه محصولات غذایی و آشامیدنی باید دارای نشانگر رنگی تغذیه ای باشند، از طریق جدول نشانگرهای رنگی مصرف کننده میزان مصرف قند، نمک، چربی و اسید چرب ترانسی فرآورده های غذایی را دریافت و رژیم غذایی روزانه خود را مدیریت می کند.


 دکتر صوفیا پورطاهری معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی  بم گفت: 95 درصد محصولات تولیدی شهرستان  دارای نشانگر رنگی تغذیه راهنمای سریع برای انتخاب غذای سالم است.

 

.
 وی بیان داشت همه محصولات غذایی و آشامیدنی باید دارای نشانگر رنگی تغذیه ای باشند و مصرف کننده می تواند از طریق جدول نشانگر رنگی میزان مصرف قند، نمک، چربی و اسید چرب ترانس فرآورده های غذایی در رژیم غذایی روزانه خود را مدیریت کند.
پورطاهری  ادامه داد: در چارچوب برنامه های طرح تحول سلامت و سیاست های وزارت بهداشت در خصوص اطلاع رسانی و افزایش فرهنگ مصرف کنندگان مواد غذایی و آشامیدنی، سازمان غذا و دارو اقدام به تدوین دستورالعمل درج نشانگر رنگی تغذیه ای بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی کرده است.
وی با اشاره به اینکه جامعه سالم زیر بنای توسعه هر کشور و یکی از راه های نیل به این هدف برخورداری از تغذیه صحیح است، اضافه کرد: در اختیار قرار دادن اطلاعات لازم بصورت شفاف و قابل درک در مورد فرآورده های خوراکی و آشامیدنی به مصرف کننده ضروری است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بم  با بیان اینکه درج نشانگرهای رنگی با هدف افزایش آگاهی مصرف کنندگان و اصلاح الگوی مصرف در ارتقا سلامت طراحی و تدوین شده است، گفت: برچسب گذاری غذا اصلی ترین وسیله تبادل اطلاعات ما بین تولید کننده و فروشنده غذا با خریدار و مصرف کننده می باشد.
پورطاهری  افزود : رنگ قرمز در نشانگر تغذیه نشانه زیاد بودن، رنگ زرد یا نارنجی نشانه متوسط بودن و رنگ سبز نشانه کم بودن قند، نمک، چربی و یا اسید چرب ترانس در مواد خوراکی است.
وی افزود: در 6 ماهه اول امسال 463 بار بازدید فنی و بهداشتی، 60 مورد نمونه برداری pms  از فروشگاه های  مواد غذایی 60 مورد نمونه برداری از محصولات خام کشاورزی استان وشهرستان مانند میوه و سبزیجات به منظور بررسی و پایش باقیمانده سموم، نیترات و فلزات سنگین انجام شده است
پورطاهری افزود: بازرسان معاونت غذا و دارو تمام محصولات سلامت محور را در سطح عرضه مورد بررسی قرار داده و با متخلفان برخورد می کنند.
وی بازرسی مستمر از واحدهای تولیدی، معرفی واحدهای تولیدی متخلف به مراجع قضایی، بررسی و رسیدگی به شکایات مردمی، صدور پروانه بهداشتی و نظارت ، آموزش عموم مردم و آموزش کارشناسان فنی واحدهای تولیدی  را از جمله فعالیت های معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بم  در طول سال جاری ذکر کرد.


1397/10/18
524