قابل توجه مادران بار دار:جنین در حال رشد، برای شکلگیری و رشد استخوانها، قلب، اعصاب ، مفاصل سالم، ضربان قلب منظم و توانایی انعقاد خون به کلسیم نیاز دارد. اگر در طی دوره ی بارداری کلسیم به میزان کافی دریافت نشود، کودک کلسیم مورد نیاز خود را از استخوانهای مادر کسب میکند که این امر ممکن است سلامتی مادر را به خطر بیندازد
در دوران بارداری به مقدار کافی از شیر و لبنیات ، انواع ماهی ، سبزیجات سبز رنگ ، آجیل و خشکبار استفاده کنید تا کلسیم مورد نیاز جنین خود را فراهم کنید. همچنین در صورت تشخیص پزشک می توانید از مکمل کلسیم نیز استفاده کنید
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا دارو دانشگاه علوم پزشکی بم :در دوران بارداری، جنین جهت رشد به کلسیم نیاز دارد. کلسیم ریسک پرفشاری خون و پرهاکلامپسی را در شما کاهش می دهد، در صورتیکه کلسیم کافی طول بارداری، در رژیم غذاییتان وجود نداشته باشد، جنین آن را از استخوانهای مادر تأمین میکند که ممکن است روی سلامت شما در آینده تأثیر بگذارد.
دلایل نیاز به کلسیم بیشتر در دوران بارداری
بیشتر کلسیمی که در بدن وجود دارد درون استخوانهاست، بنابراین کلسیم مادهای است که بدن کودک برای ساخت استخوانها و دندانهای قوی به آن نیاز دارد. کلسیم باعث می شود خون به شکل طبیعی منعقد شود، ماهیچهها و عصبها عملکرد خوبی داشته باشند و قلب جنین نیز ضربان نرمالی داشته باشد.فراموش نکنید بارداری زمانی حساس و حیاتی برای مصرف کلسیم می باشد. بیشتر زنان اصلاً مقدار کافی از این ماده معدنی مهم را دریافت نمیکنند. بهتر است روزانه سه لیوان از هر محصول لبنی که دوست دارید یا دیگر غذاهای غنی از کلسیم بخورید و حتی پس از تولد کودک و اتمام شیردهی نیز، توجه به کلسیم دریافتی خود را ادامه دهید، زیرا شما همچنان برای تقویت استخوانهای خود و جلوگیری از پوکی استخوان در آینده به این ماده معدنی نیاز دارید. برای مشخص کردن میزان نیاز بدنتان به کلسیم بهتر است با پزشکتان مشورت کنید.
منابع غذایی کلسیم
شیر و دیگر محصولات لبنی، آبمیوه طبیعی، آجیل و خشکبار، برنج و نان بهترین منابع کلسیم هستند و بهطورکلی مواد غذایی حاوی کلسیم شامل موارد زیر است:
شیر،ماست،کشک پنیر، ماهی، سبزی جات داری برگ سبز (اسفناج ،جعفری) حبوبات، پسته، بادام زمینی، کشمش، گردو، شلغم، کلم، هویج، زیتون، زردالو، پرتقال، انگور و خرمالو
میزان و مقدار کلسیم موجود در مواد غذایی
برخی از مقادیر کلسیم موجود در مواد مختلف غذایی و به ویژه لبنیات مثل شیر، ماست و پنیر به شکل زیر است:
یک لیوان ماست ساده کمچرب: ۴۱۵ میلیگرم کلسیم
نصف لیوان ماستبستنی وانیلی نرم: ۱۰۳ میلیگرم کلسیم
۲۲۷ گرم ماست میوهای کمچرب: ۳۱۳ تا ۳۸۴ میلیگرم کلسیم
۲۳۷ میلیلیتر شیر بدون چربی: ۲۹۹ میلیگرم کلسیم
۲۳۷ میلیلیتر شیر پرچرب: ۲۷۷ میلیگرم کلسیم
نصف لیوان بستنی وانیلی: ۸۴ میلیگرم کلسیم
نصف لیوان برگ شلغم پخته: ۹۹ میلیگرم کلسیم
یک تکه نان سفید : 73 میلی گرم کلسیم