تداخل داروهای ضد فشار خون با غذا

تداخل داروهای ضد فشار خون با غذا


غذاها و مواد مغذي موجود در آن ها از مهم ترين و متغيرترين عواملي هستند که بر عملکرد داروهاي خوراکي در بدن تاثير مي گذارند.اين اثرات به دليل وجود ترکيبات متنوعي از مواد معدني، مواد آلي، پروتئين ها و ويتامين ها در غذاها و همچنين فرمولاسيون داروها بسيار پيچيده است و در بسياري از موارد قابل پيش بيني نيست.

طبق گفته دکتر گیلانی کارشناس تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو شهرستان بم , این تغییرات میتواند شامل افزایش یا کاهش جذب, سرعت اثربخشی یا دفع دارو باشد و در نتیجه بیمار در پاسخ به دارو و همچنین عوارض پیش آمده به مشکل می خورد

ازجمله داروهای پرمصرف امروزه داروهای ضد فشارخون ازجمله لوزارتان والزارتان(ARB) کاپتوپریل انالاپریل(ACEIn) و سایر داروهای ضد فشار خون از این دسته می باشد

در حین مصرف این داروها باید از مصرف رژیم غذایی پرپتاسیم که در ادامه ذکر می شود خودداری کرد به خصوص در افرادی که دارای نارسایی کلیه نیز میباشند چراکه باعث تجمع بیشتر پتاسیم و هایپر کالمی در این افراد می شود

مهم ترین مواد غذایی حاوی پتاسیم

  • موز، پرتقال، طالبی، گریپ فروت ( برخی میوه های خشک، مثل آلو، کشمش و خرما هم پتاسیم بالایی دارند)
  • سیب زمینی های شیرین
  • قارچ, اسفناج پخته, کلم بروکلی پخته
  • نخود, کدوسبز, کدوتنبل, بادمجان
  • خیار
  • برگ های سبز


1397/11/07
2687