حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی بم در یكصد و دهمين اجلاس روساى دانشگاههای علوم پزشکی کشور

حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی بم  در یكصد و دهمين اجلاس روساى دانشگاههای علوم پزشکی کشور

 اجلاس دو روزه  روساى دانشگاههای علوم پزشکی کشور با حضور دکتر نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تهران برگزار شد.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بم؛ به نقل از وبدا، دکتر سعید نمکی در اجلاس روسای دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور، ضمن تسلیت به مناسبت ایّام فاطمیه (س) و تقدیر از خدمات روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور، اظهار کرد: روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور سال سختی را آغاز کردند، از روزهای ابتدایی سال جاری با وقوع سیلاب گسترده در بسیاری از استان های کشور، کار مضاعفی به دانشگاه ها وارد شد و روسای دانشگاه ها این بحران را به خوبی مدیریت کردند.

وی افزود: کادر بهداشت و درمان در موضوع سیل، عملکرد بسیار خوبی داشتند به گونه ای که موجب حیرت سازمان جهانی بهداشت شد، چراکه در بحرانی با این وسعت، هیچ اپیدمی یا بیماری واگیرداری شایع نشد.

دکتر نمکی درخصوص برگزاری بسیج ملی کنترل فشار خون در کشور، عنوان کرد: بسیج ملی کنترل فشار خون را شما، روسای دانشگاه ها در اقصی نقاط کشور اداره کردید، در این برنامه انتظار داشتیم که ۵٠ درصد افراد ٣٠ تا ٧٠ ساله کشور یعنی جمعیتی حدود ٢٠ میلیون نفر، مورد سنجش فشار خون قرار گیرند، اما با همت نیروهای خدوم و پرتلاش بهداشت و درمان کشور و اعتماد و استقبال بی نظیر مردم، ٣٠ میلیون و ٧٠٠ هزار نفر در این طرح، غربالگری شدند که رکورد بینظیری در تاریخ نظام سلامت در جهان محسوب می شود.

وزیر بهداشت با بیان اینکه روسای دانشگاه ها در مدیریت بی نظمی ها و ناآرامی های اجتماعی اخیر نیز بسیار موفق عمل کردند، خاطرنشان کرد: روسای دانشگاه ها تمام آسیب دیدگان در اغتشاشات اخیر را مدیریت کرده و اجازه ندادند مصدومان حادثه، فارغ از هر گرایشی که دارند، بلاتکلیف بمانند.

وی با اشاره به شیوع آنفلوآنزای فصلی در کشور، بیان کرد: آنفلوآنزای H1N1 که مقارن با برخی حوادث دیگر در کشور شد نیز با همت کادر بهداشت و درمان به خوبی مدیریت شد.

وی گفت: در کشور چین تاکنون ٢٧٠٠ نفر به کرونا ویروس مبتلا شده اند، اما گزارشات حاکی از آن است که سیستم بهداشتی و درمانی چین دچار بحران شده است. در حالیکه ما در موضوع آنفلوآنزا حداقل ١٣ هزار و ٢٠٠ مورد مراجعه به مراکز بهداشتی درمانی کشور داشتیم که البته همگی موارد H1N1 نبودند، اما به هرحال عفونت های حاد تنفسی داشتند که به خوبی مدیریت شدند. شرمساری ما از این بود که وقتی به مراکز درمانی سر می زدیم، مشاهده می کردیم که برخی نیروهای درمانی هنوز کارانه چندماه خود را به دلیل مطالبات ما به سازمان های بیمه گر، دریافت نکرده اند، اما درحال خدمت رسانی به بیماران H1N1 مثبت بوده و لحظه ای از خدمت غفلت نکرده اند.

دکتر نمکی درخصوص مدیریت زائرین اربعین حسینی، گفت: در موضوع اربعین، ٣.۵ میلیون زائر اباعبدالله حسین (ع) را به خوبی اداره کردیم به گونه ای که کوچکترین مشکلی پیش نیامد؛ امسال آسیب دیدگان و مصدومان اربعین حسینی را تا درب منزل شان همراهی کردیم که ثبت یک حرکت بسیار بزرگ تاریخی در ارائه خدمت به این عزیزان محسوب میشود.

وزیر بهداشت خطاب به روسای دانشگاه ها، بیان کرد: امسال سال بسیار سختی را از لحاظ منابع مالی گذراندید و علیرغم ضیق منابع افتخارات بزرگی را افریدید، زحمات شما در تاریخ زرین نظام سلامت کشور ثبت خواهد شد، چراکه هنر ما این است که در شرایط سخت بتوانیم کشور را به بهترین نحو مدیریت کنیم، وگرنه مدیریت عالی در شرایط مالی عالی، کاری ندارد و هنری نمی طلبد.

دکتر نمکی یادآور شد: امسال، علیرغم فشار آمریکایی‌ها در به زانو در آوردن مردم صبور ایران، با توکل بر خدا و به برکت خون شهدا و تلاش همکاران خدوم مان در سراسر کشور، از این فشار‌ها سربلند بیرون آمده ایم و در حال حاضر بهترین وضعیت را در طول سال های گذشته داریم و برای ۷ تا ۸ ماه آینده دارو و تجهیزات پزشکی در سراسر کشور و دورترین داروخانه ها ذخیره داریم. همچنین، کارخانه های داروسازی ما تا ۶ ماه آینده مواد اولیه دارویی دارند و هیچ کارخانه ای برای تولید دارو تعطیل نخواهد شد.

وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه تاثیر اجرای طرح پرونده الکترونیک سلامت را در سال‌های آینده خواهیم دید، گفت: پرونده الکترونیک سلامت به عنوان یک ریل گذاری در نظام خدمات سلامت محسوب می‌شود. این طرح را در کشور آغاز کردیم که باعث منطقی‌تر شدن هزینه‌ ها در نظام ارجاع و اجرای مطلوب تر طرح پزشک خانواده و سیستم ارجاع خواهد شد.

دکتر نمکی گفت: سهم سلامت از تولید ناخالص ملی از. ۶.۹ به ۹ درصد رسیده و سهمی بیشتر از این، امکان ندارد و بیش از این درخواست منابع مستلزم این است که در جیب سایر دستگاهها دست کنیم، به جای این کار باید حمایت دستگاههای دیگر از جمله آموزش و پرورش را برای اقدامات پیشگیرانه جلب کنیم، آموزش ۲۰ میلیون سفیر سلامت در دل خانواده ها در همین راستا است.

وزیر بهداشت گفت: ما در وزارت بهداشت در گسترش برخی زیرساخت ها منابع مالی را هدر داده ایم، مثلا با اقداماتی نظیر ساخت بیمارستان هایی با فاصله ۲۰ کیلومتر و استقرار دستگاه های تشخیصی گرانقیمت و ایجاد تفاضای جدید و افزایش هزینه ها و تربیت فوق تخصص و ژنرال به جای سرباز، منابع را هدر داده ایم که اکنون این مسیر اصلاح می شود.

وی افزود: در سال جاری، بودجه ارزی دارو که دوستان در سال گذشته ٣ میلیارد و ۶٠٠ میلیون یورو صرف آن کردند را به زیر ٣ میلیارد کاهش دادیم با این تفاوت که ما ۲۵ درصد صرف ذخایر استراتژیک و ۱۰ درصد هم هزینه نقل و انتقالات مالی کردیم، در سال آینده با افزایش تولید دارو در کشور و کاهش واردات، بودجه ارزی به ۲.۵ میلیارد یورو کاهش می یابد.

وزیر بهداشت گفت: ۹۷ درصد داروهای کشور تولید داخل است، اما سه درصد داروهای وارداتی حدود ۳۰ درصد ارز دارویی و اقتصاد بازار داروی کشور را به خود اختصاص می دهند و با افزایش تولید دارو این سهم را کاهش خواهیم داد.

 

افزایش تخت های بیمارستانی

وی ادامه داد: ۸۱۰۰ تخت بیمارستانی در قالب ۶۶ بیمارستان امسال در مناطق محروم راه اندازی می شود و سال آینده نیز ۶ هزار تخت بیمارستانی دیگر به بهره برداری می رسد که در تاریخ نظام سلامت بی نظیر است.

دکتر نمکی در حضور محمد باقر نوبخت، رییس سازمان برنامه و بودجه، گفت: باید تعریف جدیدی از هزینه های عمرانی و زیربنایی داشته باشیم. کار عمرانی فقط ایجاد تخت «آی سی یو» (ICU) نیست، بلکه آموزش مردم برای کنترل فشار خون و پیشگیری از بیماری ها نیز کار زیربنایی است و باید تعاریف را اصلاح کنیم.

 یكصد و دهمين اجلاس روساى دانشگاههای علوم پزشکی کشور، روزهای دوشنبه و سه شنبه هفتم و هشتم بهمن ماه در تهران برگزار و دکتر عباس زاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی بم  نیز در این اجلاس حضور داشت.


1398/11/10
499