اخبار دانشگاه علوم پزشکی بم


توقف مصرف محلول چشمی ATPvisc

در خصوص عوارض مشاهده شده به دنبال استفاده از محلول چشمی هیدروکسی پروپیل متیل سلولز با نام تجاری ATPvisc  ساخت شرکت ابزار طب پویا به شماره سری ساخت 2597011s677 با تاریخ انقضا 2021/07 بدین وسیله توقف مصرف فرآورده مذکور با قید فوریت اعلام می گردد 

ادامه خبر
برگزاری دور ه آموزشی آشنایی با اصول تخمیر و فرآورده های تخمیری توسط معاونت غذا و دارو

دور ه آموزشی آشنایی با اصول تخمیر و فرآورده های تخمیری در معاونت غذا و دارو  دانشگاه علوم پزشکی بم برگزار شد.

ادامه خبر
کنترل استحقاق درمان قبل از ارایه خدمت

با توجه به حذف درج اعتبار در دفاتر درمانی بیمه شدگان در آینده نزدیک و امکان کنترل استحقاق درمان به صورت مکانیزه به استحضار میرساند کنترل اعتبار دفاتر قبل از تحویل دارو از طریق گزینه استحقاق درمان در پورتال تامین اجتماعی به آدرس https://darman.tamin.ir با وارد کردن کد ملی بیمار امکان پذیر است لذا از پذیرش بیماران فاقد استحقاق درمان به حساب این سازمان خودداری شود بدیهی است نسخ تحت وب و نسخ الکترونیکی به دلیل کنترل بر خط اعتبار توسط سیستم نیازی به کنترل استحقاق درمان ندارند

ادامه خبر
توقف توزیع ویال متوتروکسات 50mg/2ml با نام تجاری zuvitrex

  با توجه به گزارشات دریافتی مبتی بر بروز برخی عوارض جانبی به دنبال مصرف ویال متوتروکسات 50mg/2ml با نام تجاری zuvitrex  ساخت کشور هند لازم است توزیع و مصرف فرآورده مذکور با سری ساخت های MTIG18A2-A   و   MTIG18A3-A با تاریخ انقضای 2020/06 تا زمان انجام برسی های لازم متوقف گردد 

ادامه خبر
توصیه های عمومی تغذیه ای به سالمندان

1.مراجعه مستمر  به پزشك و متخصص تغذیه جهت بررسی وضعیت سلامتی و تغذیه  خود و پیروی از یك برنامه غذایی صحیح و سلامت بخش

2.توجه و رسیدگی مناسب و  به موقع به بهداشت و سلامت دهان و دندان

3.مصرف 6-5 لیوان آب در روز

4.استفاده از تمام گروه های غذایی و ایجاد تنوع غذایی در برنامه روزانه

5.مصرف مقادیر كافی میوه جات و سبزیجات (5 واحد در روز)

6.استفاده از نان ها و غلات سبوس دار

7.محدود كردن مصرف غذاهای چرب ‍‍‍‍ و با نمک زیاد و شیرینی ها

8.مصرف كافی لبنیات مثل شیر و ماست ( حداقل 2 لیوان شیر یا ماست در روز)

9.سالمندانی كه دچار بی خوابی هستند، از مصرف قهوه و چای در بعد از ظهر و شب خود داری كنند و به جای آن یك فنجان شیرگرم قبل از خواب مصرف كنند.

10.از مصرف چای تا 2 ساعت بعد از غذا اجتناب نمایند و در صورت امكان از لیمو ترش تازه در كنار غذا جهت جذب بهتر آهن غذا استفاده كنند.

11.قرار گرفتن در معرض نور آفتاب به مدت نیم ساعت در روز و استفاده از لباس های رنگ روشن برای تامین ویتامینD لازم توصیه می شود.

12.به كلیه سالمندان محترم توصیه می شود با توجه به شرایط بدنی خود ، نرمش و تحرك روزانه را هر چند به مقدار كم آغاز كنند. حتی 20 دقیقه پیاده روی سبك در هوای آزاد می تواند در ایجاد نشاط و سلامت سالمندان بسیار موثر واقع شود و برای انجام فعالیت های سنگین هم بهتر است ابتدا با پزشك خود مشورت كنند

ادامه خبر
گريپ فروت و دارو...

گريپ فروت به علت مهار آنزيم تجزيه کننده داروها باعث کاهش سرعت متابوليسم داروهاي متعدد مي شود. لازم به ذکر است که اثر گريپ فروت حتي تا ۲۴ ساعت بعد از مصرف در بدن باقي مي ماند. داروهايي که گريپ فروت نبايد با آن ها مصرف شود، عبارت هستند از:

داروهاي ضد کلسترول از خانواده استاتين ها(لوستاتين و آترووستاتين) خصوصا اگر افراد براي بار اول از آن داروها استفاده مي کنند، زيرا آب گريپ فروت اثر اين داروها را به راحتي تا ۲ برابر افزايش مي دهد. همچنين بيماراني که از سيزاپرايد، سرترالين، بوسپيرون، ديازپام، تربازولام، ميدازولام کاربامازپين، داروهاي کاهنده فشارخون نظير لوزارتان، داروهاي ضد آريتمي، ضد آنژين، داروهاي مهار کننده سيستم ايمني، داروهاي هورموني نظير اتينيل استراديول، پروژسترون و ضد بارداري خوراکي استفاده مي کنند بايد اکيداً از مصرف گريپ فروت خودداري نمايند.

* ترکيبات غير مغذي موجود در مواد غذايي نظير ترکيبات اندول موجود در خانواده کلم، فلاوون ها در مرکبات و ميوه جات و ترکيبات ايجاد شده در غذاهايي که مستقيماً با ذغال تهيه مي شوند سرعت متابوليسم داروها را افزايش مي دهند، براي مثال مصرف همزمان گوشت قرمز کباب شده با داروهاي ضد آسم(تئوفيلين، پزدوافدرين و...)، باعث کاهش اثر اين داروها به علت افزايش متابوليسم دارو مي گردد.

* ترکيبات اسيدي موجود در آب ميوه ها مي توانند اثر بخشي آنتي بيوتيک ها(نظير پني سيلين) را کاهش دهند. در عين حال مصرف داروي کينيدين همراه با آب مرکبات به علت کاهش متابوليسم دارو در بدن باعث افزايش طول اثر دارو مي گردد.

 

ادامه خبر